Humanistbloggen rekommenderar domar utan bevis?

Postar här länken http://humanistbloggen.blogspot.se/ till dagens inlägg i Humanistbloggen av Ulf Gustafsson rörande domarna i “Irving-målet”. En sådan rappakalja – välmenad kanske men bara dum – vill jag inte undanhålla någon som till äventyrs öppnar min blogg. Ett axplock:

”Partiprogram och slagord kan anpassas till lagstiftningen, men bakomliggande avsikten förblir den samma.”

Här ska alltså inte dömas efter vad som verkligen skrivs och sägs utan efter den ”bakomliggande avsikten”. Luktar rättshaveri lång väg. Gustafsson ska kanske konsultera Irving som väl har kontakter med makter med röntgensyn in i själarna?!

5 thoughts on “Humanistbloggen rekommenderar domar utan bevis?

 1. kristian Grönqvist

  Det KAN vara så, att H-bloggen representerar en förening, även om texten antyder att det inte är så. Jag blev först ganska förvirrad när jag insåg att innehållet mättes efter en specificometer vars kalibrering utgjordes av ett på förhand dikterat konsensus. Självfallet ramlade jag ganska fort utanför mätområdet. Och det kanske är lika bra det Eftersom tyckande där är viktigare än konsekvens. Självfallet får ens utgångspunkt vara Utopia, men om Orwellskt nyspråk måste användas för att komma dit, istället för vetenskap och beprövad erfarenhet, så är det nog kanske inte “my cup of tea”.

  Like

  Reply
 2. Ulf Gustafsson (@ulfgg)

  Ledsen om jag var otydlig där, Björn. Avsikten med det citerade stycket vara att belysa problem med en mer omfattande hetslagstiftning eller FN-konventionen mot rasism. Problemet ligger just i att man inte kan veta ansikten bakom ett uttryck. Det är bara uttrycket som kan förbjudas. Det borde framgått att detta inte var något jag förespråkade.

  Like

  Reply
  1. kristian Grönqvist

   Varför SKALL uttrycket förbjudas….? Kolliderar inte det med yttrandefrihet…? Menar Du att YF är frihet under ansvar…? Vem definierar vad ansvar är….?

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s