Kvinnlig könsstympning. Humanisterna ursäktar muslimerna

Så här skriver megaforskaren Patrik Lindenfors på Humanistbloggen idag:

”Vad gäller omskärelse så är jag just nu involverad i ett projekt för att försöka förstå hur det kunde uppstå och spridas.”

Sedan fortsätter han med att ta bort skulden till ofoget från Islam genom att påvisa att omskärelse av kvinnor, FGM, är äldre än islam.

Men so what!!! Övningen är helt poänglös. Poängen är i stället att bekännarna till islam är de som idag i världen praktiserar FGM långt mer än några andra.

Varför är den accentuerad i Islam? Svaret är att FGM passar underbart ihop med koranens – islams – uppfattning om kvinnans plats i hem och samhälle.

FGM (i alla religioner/kulturer där det praktiseras) är männens oblyga försök att minska kvinnans lust och längtan till sexuellt umgänge och därför att förhindra otrohet när mannen av någon anledning är borta. Som bekant vill varken babianhanen eller (bara att bekänna) människohanen ta hand om andra hanars genuppsättning. Bättre att förebygga med FGM tyckte de tidigaste utövarna än att mörda kvinnan eller avkomma. Med sin förvridna logik tyckte de säkert att det var en human utveckling!

Det är i islam som FGM korrelerar med dess guds instruktioner. Följaktligen är det nu en muslimsk försyndelse i första hand och islam ska kritiseras! De rudiment från för-kulturell tid som förekommer på annat håll, låt vara lika avskyvärda, är säkert lättare att komma åt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s