Alice Bah Kuhnke. Minister att lita på? Jag säger bah!

Så här reflekterar LOKATT (i Anders Hesselboms blogg) som läst intervjun (http://www.dagen.se/nya-ministern-jesus-%C3%A4r-f%C3%B6rebild-i-alla-mina-val-1.273512) med Alice Bah Kuhnke:

”Efter uppväxten i bibelbältet har hon studerat, skaffat en akademisk examen (?), sett världen.. och aldrig kommit på att ifrågasätta de där 99-procentiga känslorna med lite kritisk tankeverksamhet. Visst är det fantastiskt.”

Fast för mig befäster det bara övertygelsen att ränderna aldrig riktigt går ur…Präglingen i barndomen är för djup och artskild från inlärning i vuxen ålder.. Vi ser det också hos skribenterna på Humanistbloggen…

Vilket får mig att tänka på min gamla vanliga, men ack så relevanta käpphäst; att det i förlängningen är barnmisshandel att stat och kommun anställer och avlönar religiösa lärare!

Att bryta vidskepelsen med Guds eviga återkomst generation efter generation kan bara ske med ett energisk, ateistiskt bekämpande av vidskepelserna i skolan. Skydda våra barn!
När det gäller religiösa lärare som förför barnen med lögner och vidskepelse går det att hämta en bra rekommendation i de religiösas egna dokument:

”För den som förför en av mina minsta vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes i havets djup”

När ska insikten att det faktiskt gäller dem dagas hos religiösa lärare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s