Humanistiskt debattklimat?

Så här skriver Patrik Lindenfors på Humanistbloggen igår, lördag:

“Lennart,
Dina kommentarer har blivit allt mer ointressanta ju längre du har hållit på. Dina dåligt gömda antipatier skiner igenom så extremt att varje rationellt samtal blir omöjligt. Om du inte vill samarbeta med oss, varför då husera här? “

Vad Lindenfors egentligen skriver (min översättning där hans dåligt gömda antipatier skiner igenom) är:

“Ut i kylan Lennart! Eller lär dig att gömma dina åsikter så de inte skiner igenom! Annars blir du ointressant! Bara om du tycker som oss är du intressant! Då kan vi föra ett rationellt samtal!”

Fast ibland efterlyser han klarspråk så han kan föra ett rationellt samtal! Konsekvensens mästare. Bah!

Humanistiskt debattklimat i sin prydno!

5 thoughts on “Humanistiskt debattklimat?

 1. Lokatt

  Jag kommenterade Patrik Lindenfors förtäckta hot mot Lennart på Anders Hesselboms blogg. – Jag kände igen det där: Skriv så att det passar kung Patrik, annars behöver du inte skriva här… Trist.

  Like

  Reply
 2. Lokatt

  Björn
  Jag såg att du inte längre är “skeptiker”, så bra! Jag själv har aldrig varit skeptiker, har alltid vetat att allt det där med gudar, jesusbarn, profeter, levitation, dansande bord och själva fan och hans moster – är bara hittepå.
  Vad som gör att Humanisterna kallar sig skeptiker undrar jag. Det finns för dem alltså en ängslig liten öppning – k a n s k e ringer Jesus på dörren i kväll, och då är han heligt förbannad.

  Like

  Reply
  1. Björn Bäckström Post author

   Rätt! Att vara skeptisk mot något är ett erkännande av det berättigande i det man är skeptisk emot tills man har svaret. Och ett “Guds svar” kan vi aldrig få. Därför tror Lindenfors sig vara vetenskaplig med sin skepsis.

   Like

   Reply
   1. Björn Bäckström Post author

    Eller annorlunda formulerat: Med skepsis ger man legitimitet för vilka absurditeter som helst. Russels tekanna är inget argument mot galenskaper för Humanisterna trots att de gillar att stoltserna med den.

    Like

 3. kristian Grönqvist

  Det är just den pseudovetenskapliga svansföringen som gör Lennart och Patrik så tröttsamma. Ulf är bara typisk svensk skyddsteoretiker.

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s