Gratis råd till Humanistbloggen!

Så här kommenterar Lars Torstensson inlägget “Rosenberg vill inte att andra ska fatta” i Humanistbloggen ( 2014-10-22 23:06)

Men när troende personer påstår att lagstiftningen ska se ut på ett visst sätt eftersom “Gud vill det” så bör kloka politiker inte lyssna. Det finns nämligen inga belägg för att Gud har uttalat någon som helst åsikt i politiska eller andra frågor.

Det hindrar inte att bra förslag som framförs av religiösa, och som kan ha inspirerats av religiösa tankesätt, måste kunna antas – och bli lag som gäller för alla, precis som andra bra förslag – om de formuleras i icke-konfessionella termer.

Som vanligt från Lars Torstenssons penna är det klarskrift. Detta i motsats till bloggens administratörer och vissa kommentatorer som både tänker grumligt, har befängda åsikter och skriver därefter. Och då inte bara de religiösa; från dem är inget annat att vänta. Mina enda invändningar mot Torstenssons skrivning är att en stum Gud är ändå en Gud och att ett förslag formulerat i religiösa termer ändå kan vara bra om resulterande lag skrivs i icke-konfessionella termer. Mitt råd: Låt Torstensson överse alla inlägg före publicering. Mot arvode.

1 thought on “Gratis råd till Humanistbloggen!

  1. Björn Bäckström Post author

    “Mina enda invändningar mot Torstenssons skrivning är att en stum Gud är ändå en Gud…/”
    Missförstå mig inte. Ingen Gud finns. Det vet Torstensson också. Lika lite som en tekanna finns i omloppsbana runt solen. Mer än de som åker med på jorden!

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s