Humanisternas dilemma!

I ett inlägg på Humanistbloggen (se länk nedan) idag har Patrik Lindenfors analyserat situationen efter Charlie Hebdo massakern. Han skriver bl.a.:

“Att fly för livet från islamistiskt förtryck och sedan komma till ett land där man blir utsatt för fördomar för att det existerar islamism i världen måste vara en av de bisarrare upplevelser man kan råka ut för. Vari ligger logiken? Borde inte SD vara de som uppvisade störst förståelse för flyktingar från islamism?”

SD har visat större förståelse för problemen än Humanisterna. De syrier som inte har resurser att ta sig längre än till grannlandet Libanon lever i en otrolig misär. Denna miljon syriska muslimer är inga att ömma för? En hjälp till dem ger inga “feel good” känslor hos Humanisterna?

En kostnadseffektiv hjälp i Bekaadalen med logi, uppehälle, skolor m.m. tills att det blir möjligt för flyktingarna att återvända borde vara den bästa humanitära insatsen som ett land som Sverige kan bistå med. Dessutom blir det mindre bränsle att elda upp anti-HBQT-känslor med i de svenska  moskéerna . “Det finns till exempel för närvarande ingen HBQT-vänlig moské i hela Sverige” konstaterar ju Lindenfors.

En eloge dock för hans mod att publicera ett stort antal Charlie Hebdo teckningar.  Lindenfors borde ha platsat bättre som ansvarig utgivare av Aftonbladet än den nuvarande. För det är väl inte så att medvetenheten om bloggens ringa spridning styrkt modet?

http://humanistbloggen.blogspot.se/2015/01/irrationalitet-om-islamism.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s