Gud dödades i TV 2?

Referat av TV 2:s program om Gud klockan 1800 i kväll:

Programmet var ganska bra. För båda *sidorna* kokar det ner till att evolutionen är sanning. Den mest “tolkande” religiösa åsikten är att skaparen är intelligent men inte har ingripit efter han satte allt i rörelse. (lönlöst med bön alltså). En mera konventionell religiös tolkning är att evolutionen är sanning men att Gud kan ingripa då och då när den blinda evolutionen går snett. Det lönar sig då att heja på honom med bön.

De flesta vetenskapliga åsikterna var att evolutionen är sanning och att det inte löser några problem med att tro på någon intelligent skapare av evolutionen eftersom det bara ger nya frågor om vem som skapat skaparen och vidare i all oändlighet.

Båda lägren (utom den konventionella religiösa) är dock ense om att bönhörelse är utesluten. Vilket är det viktigaste. Vilket väl rycker undan mattan på fötterna för både ISIS och Antje Jackelén .

Ge alltså fingret i stället för knäna!

3 thoughts on “Gud dödades i TV 2?

 1. Lokatt

  Jag började titta… men visst var det en repris.? Jag kände igen rabbinen och flera andra. Ibland somnar jag under program och sen vet jag inte om jag har sett det eller inte.. 😮

  Jag blir så irriterad på religiösa forskare och akademiker. Hur kan de bara!

  Liked by 1 person

  Reply
  1. Björn Bäckström Post author

   Samma problem här! Kanske är det någon omedveten självreglering…Somnar man är programmet skit! I mitt fall kan det dock vara min dagliga dos..c:a 20 centiliter rött som inverkar! Ha det!

   Like

   Reply
  2. Björn Bäckström Post author

   Samma problem här! Kanske är det någon omedveten självreglering…Somnar man är programmet skit! I mitt fall kan det dock vara min dagliga dos..c:a 20 centiliter rött som inverkar! Ha det!

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s