Svenska Amnesty Int. överdriver i Aktuellt

Just åhört en intervju i Aktuellt med Anna Lindenfors angående dagens protest av vår utrikesminister till Saudiarabiens representant angående spöstraffet av Raif Badawi. Beklämmande spekulativt och okunnigt!

Lindenfors uttryckte farhågor om Badawi kan ta sig igenom de 1000 spöslagen levande…

Har möjligen Anna Lindenfors sett bilden som Patrik Lindenfors’ vapendragare Ulf Gustafsson lade upp i sitt inlägg på Humanistbloggen 16 januari? Bilden visar Raif Badawis framsida och intill en blodig rygg. Ingen tvekan vilken ryggtavla som insinueras.

http://humanistbloggen.blogspot.se/2015/01/bloggande-ar-inte-bra-for-ryggen.html

Nu råkar det vara så att vänner till mig själva har åsett spöstraff i Jeddah och i likhet med vad som videosnutten visar i inlägget är det inte fråga om misshandel utan mest en symbolhandling; förnedrande som sådan naturligtvis men som inte har någon som helst följd som ryggtavlan i Gustafssons inlägg visar.

Att Badawi slapp förnedringen i fredags p.g.a. “nedsatt hälsa” kan inte ha med fysiken att göra utan med hans psykologi; förståeligt nog. En annan spekulation är att uppskjutningen beror på att HD ska utvärdera domen och att spöstraffet kommer att tas bort eller ska anses verkställt med de 50 redan utdelade.

Beklämmande när företrädare av Amnesty Internationals osakligt överdriver en känslig händelse i media. Om påhejad av falsk information i Humanistbloggen; så mycket värre!

2 thoughts on “Svenska Amnesty Int. överdriver i Aktuellt

  1. Pingback: Anna Lindenfors utrikespolitiska klavertramp. Hjälpt av maken? | Björns MinusBlogg

  2. Pingback: Varför har Humanistbloggen tystnat om Saudiarabien? | Björns MinusBlogg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s