En snäll muslim är en europé?

http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/muslimer-i-ny-forening-7749757.aspx

”Det finns ingen skillnad mellan oss och andra svenskar när vi står bredvid varandra. Man kan inte se på vårt utseende och vårt klädsätt att vi är muslimer, säger Tahir Selava.”

Av någon anledning får Tahir Selava mig osökt att tänka på ”Sophie’s Choice”. Lite olustigt. Men visst har han rätt. Det finns mycket visdom i vad som nu är en förkättrad del av biologin. Enligt Wiki anser hälften av alla antropologer att utseende, karaktär och uppförande till viss del hör ihop!

6 thoughts on “En snäll muslim är en europé?

 1. Lokatt

  Vad är det man ska förstå.?
  Extra trög i huvvet idag.. Inte har jag sett Schindlers list heller, är livrädd för koncentrationsläger-grymma nazister-filmer. snyftade till “Livet är underbart” (den med lille italienaren, där den amerikanska stridsvagnen äntligen rullar in på slutet – precis som pappa lovat, gråååt…)
  Men några underbara komikscener när pappan agerar tolk i baracken utan att kunna tyska och levererar de mest hialösa översättningar från gravallvarlig SS- officer..

  Liked by 1 person

  Reply
  1. Björn Bäckström Post author

   Det är jag som är trög! Blandade ihop Schindlers List med Sophie’s Choice som är den rätta. Korrigerar hos Hesselbom med förklaring! Tack for kommentar!

   Like

   Reply
 2. Lokatt

  Jag lyssnade i mina hörlurar på “Människor och tro” under hundpromenaden. Snälla muslimska (belgiska) mödrar som totalöverraskats av att deras söner rest för att strida med ISIS. En av mödrarna var katolik, sonen hade konverterat till islam.
  De sörjande mödrarna hade fullständigt tagits på sängen när de nåtts av telefonsamtal från slagfältet , ibland från sönerna själva men ibland med terroristvänners besked om att pojkarna nu ärofullt upptagits i paradiset. En var bara sjutton år när han dog.

  Mödrarna beskriver sina söner som oerhört skötsamma, de sportade, spelade basket, hade varit duktiga i skolan, under uppväxten hade de lekt fridfullt med pojk- och flickkamrater. De hade haft jobb, de hade varit praktpojkar… Mammorna hade absolut trott sönerna när de förklarat att de skulle resa på “semester i Turkiet” för att “studera arabiska”.
  Trots att en son sedan tio år upphört med all annan verksamhet och tillbringat sina dagar med att enbart “studera arabiska” – framför datorn kan man tänka- kom radikaliseringen som en blixt från fullständigt klar himmel för de förbluffade mödrarna.
  Jag är utled på dessa stackars muslimska föräldrar som berättar sina oskuldshistorier.

  Liked by 1 person

  Reply
 3. kristian Grönqvist av landet

  Mja….Det är inte så enkelt. För ännu 40 år sedan kunde man placea svenskar efter utseende i olika delar av landet. Runda ögon i skåne, lite snedare i svealand, sneda norr om ö-sund, Kindknotornas form följer mönstret. Lapparna är i allmänhet mycket kortare. Bara ynkliga detaljer som i den multikulturella världen blir lika saknade som ortsvisande nummerplåtar på bilar. Jag kommer att sakna bägge. Men jag är ju från stenåldern….

  Liked by 1 person

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s