Varför har Humanistbloggen tystnat om Saudiarabien?

Jag tror jag vet och ska ge er svaret:

I huvudsak har två personer farit med osanning på Humanistbloggen om Saudiarabien. Ulf Gustafsson som gjorde det famösa inlägget den 16 januari i år där han visade en blodig ryggtavla bredvid Raif Badawi ansiktsbild, en ryggtavla som inte tillhörde Raif Badawi. Den andre personen är  Humanistbloggansvarige Patrik Lindenfors som tillät inlägget.

Till detta ska läggas det sorgelikt pikanta i historien. Patrik Lindenfors hustru är den för Amnestys sverigedel ansvariga Anna Lindenfors. Denna Anna Lindenfors intervjuades i Aktuellt där hon lät som om hon haft den falska ryggtavlan för ögonen. Jag kommenterade redan då:

https://bjornsminusblogg.com/2015/01/19/svenska-amnesty-int-overdriver-i-aktuellt/

Hur mycket Aktuelltinslaget har påverkat regeringens befängda beslut är naturligtvis oklart men vad Amnesty säger har tyngd. Då sorgelikt om det har påverkats av ansvarslösa jäviga opportunister på Humanistbloggen.

Tilläggas kan att jag har haft en 25-årig närvaro i KSA. Jag bjuder på din ev. ironi Lindenfors.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s