Om Carl Gustaf och Margot!

Här ett inlägg från Expressen om vår kungs möjligheter att hjälpa till att förbättra relationerna mellan Sverige och KSA

http://www.expressen.se/nyheter/saudikannare-kungen-kan-inte-lagga-sig-i/

Annat:
En del av mediernas drev mot kvinnors låga ställning i Saudiarabien har varit att “de får ju inte ens köra bil”. Tror till och med Wallström tog det som exempel i riksdagen,

Min kommentar är att som trafiksituationen är i Saudiarabien (25 döda årligen per 100000 invånare mot 3 i Sverige) är det kanske inte så underligt om landet vill vänta tills trafikförhållandena förbättras. Just avlidne kung Abdullah vet jag hade den inställningen.

Jag känner personligen fall där nyanlända svenska män, goda chaufförer hemma i Svedala, efter bara några dagar i Saudi har valt att avbryta sina anställningar och åka hem eftersom de inte klarat trafikstressen. Att tro att man genom att släppa ut kvinnor i trafiken, den plötsligt skulle bli gentlemannamässig, är naivt.

Under “Första Gulfkriget” när förhärdade kvinnliga amerikanska militärer fick köra i Saudi var det flera som vägrade trots sittande i sina stora Humbies.

Att vår väna Margot Wallström skulle bryta mark i Saudi genom att köra en Volvo på Mecca Highway under Hajj är inget jag skulle vilja se. Jag är för mycket feminist för det.

OK det här är anekdotiska bilder men närmare verkligheten än allt skit som nu skrivs om ett stort och vänligt land i stark utveckling.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death_rate

2 thoughts on “Om Carl Gustaf och Margot!

  1. kristian Grönqvist av landet

    När jag tog körkort, var det inte ens fartbegränsningar i städerna i Finland, och min far tyckte att 110 km/tim var en lagom nybörjarhastighet på vägen. (Vi hade naturligtvis direktionsvagn). I olika kontexter-olika uppfattningar. Men jag håller med Dig att Saudi och FAE är resultatet av pengar+intolerans i trafiken.

    Liked by 1 person

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s