Sturmark i morgonsoffan

Just lyssnat till Sturmark i SVT’s morgonsoffa. Där viftades med Sturmarks nya bok “Upplysning” där han påstod att första delen lär ut hur man tänker och andra delen hur man med det tänkandet förbättrar världen. Blygsamt hade han inga större förhoppningar för den senare delen.

När det gällde att kritisera religioner och dess utövare var han ambivalent men det är ju lite svårt att peka ut halva mänskligheten som de idioter de egentligen är. För att opportunt och PK-riktigt visa sig rättvis var han naturligtvis tvungen att beklaga de förföljda muslimerna i Burma efter att han berömt Wallström som kritiserat muslimerna i Saudiarabien.

Jag önskar honom och Björn Ulvaeus lycka till med försäljningen av boken så inte Abba reserverna decimeras. Hoppas också att den ger mera upplysning än den döda glödlampan på bokpärmen utan anslutning till strömkälla. Detta var dagens första elakhet.

1 thought on “Sturmark i morgonsoffan

 1. Björn Bäckström Post author

  Sturmark i morgonsoffan

  Humanistbloggen – Ulf Gustafsson denna gången – är skamlös 😉 Bara timmar efter mitt eget inlägg om Sturmark på min egen blogg stjäl han inte bara iden utan också hela rubriken!

  Måste vara ett exempel på grävande journalistik, modell Hum 😉

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s