Min käpphäst igen!

Jag tjyvar flitigt från Lokatt och hennes kommentarer på Anders Hesselboms blogg. På tal om tok-smyg-religiösa skriver hon:

“/…jag kan inte hålla isär deras förmenta intellektuella kapacitet och deras trolleritro.”.

Vilket jag svarar med:

Det varken kan eller vill de själva inte heller. Därför borde inte trolleritroende få vara lärare. När det gäller läkare som är religiösa är de lika illa som homeopatiska praktiserande healers och de borde åläggas att ha sin namnskylt kompletterad med någon text innebärande att de tror på troll. Som patient bör man få veta.

När det gäller politiker är det lite annorlunda. I KD vet man ju att de tror på troll per definition så att säga och andra röjer sig ju mer eller mindre frivilligt och då kan man ju rösta därefter.

Men med lärare är det allvarligt. Egentligen om de skulle hedra sin tro borde de väl frivilligt avstå från yrket. Står det inte någonting någonstans om någon kvarnsten om halsen vid förförelse? Nej visst ja! Det finns ju en missionsbefallning också!

Så dum jag kan vara! “Förförelse” i det här sammanhanget är ju BORT från vidskepelse och till verkligheten! Majjen får en kvarnsten om halsen så småningom om han antyder att det inte finns någon gud att bry sig om! Och det hjälper inte att skylla ifrån sig och bara citera Dawkins; nähä, så lätt lurar man inte den allvetande! Kvarnsten, kvarnsten!

1 thought on “Min käpphäst igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s