En republikans bekännelse!

Republikanen är jag själv och bekännelsen består i att jag är idag mycket tacksam till hovet och kungen Carl Gustaf. Utan det personliga brevet från CG till kung Salman som Björn von Sydow överlämnade tror jag inte saudierna hade kommit runt så snabbt även om de nu krigar i Yemen med, som det påstås, svenska vapen.

Har S fortfarande republik i sitt partiprogram? Nog inte läge att i den närmaste tiden argumentera för det. I stället bör regeringen snarast ta tillbaka uppsägningen av “saudiavtalet”. Kan säkert Löfven fixa utan att blanda in miljöpartisterna. “When the going gets tough, the tough get going”; han verkar åtminstone kapabel att hålla PK journalister stångna.

Men eftersom jag har gått ur Humanistiska Förbundet så är jag numera en riktig humanist och tycker därför lite synd om Margot Wallström. Hon såg inte ut att ha sovit många minuter under sista veckan när hon på dagens presskonferens i alla fall framhärdade att hon är “proffsig”. Jaja! Är man politiker så är man…

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6128672

3 thoughts on “En republikans bekännelse!

 1. Lokatt

  Nej den arma Margot hade inte sovit gott.
  Hon menar säkert väl, det tror jag delvis för att jag har positiva fördomar om norrlänningar,
  Men hon haribland riktig otur när hon tänker.
  “Proffsigt” …jag såg oc/hörde det. Fick mig att skratta till lite.

  Liked by 1 person

  Reply
  1. Björn Bäckström Post author

   Håller med dig. Men det hela är farsartat; Om inte Sverige har bett om ursäkt, hur fan ska då en ursäkt se ut? Risken är bara att om Wallström håller på och tjatar om “att hon står fast för vad hon har sagt”, Salman blir förbannad igen. Ja den prestigen, den prestigen!

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s