Jesus stendöd?

Jag åhörde en debatt mellan den (ö)kände prästen Dag Sandahl och Christer Sturmark i en Kalmarskola för några år sedan. Sandahl försäkrade då att hans och alla kristnas tro står och faller med övertygelsen om Jesus’ verkliga fysiska uppståndelse från de döda. Det vill säga att ett under skedde. Utan under (=brott mot naturlagarna) – ingen kristendom.

Antje Jackelen har avskaffat kristendomen i Sverige. Svk är nu en new age sekt bland andra. Och det är ju bra. Kan nu avfärdas som flum. Vilket tänkande människor förstås gjort långt innan den nu stendöde Jesus var riktigt död!

Nu återstår att avskaffa Svk:s privilegier. Inga under, inga pengar 😉

Vilket påminner mig om den amerikanske missionären i Papa New Guinea som stoppade all rökning när förbundets höge revisor kom på besök. En psalm skulle sjungas, missionären viftade med taktpinnen. Dödstyst!. Missionären generad och röd i ansiktet frågade till sist vad som stod på. Den äldste papuanen reste sig och sa: Sir. No tobacco; no halleluja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s