Elallergi (Stöldgods från Hesselboms blogg!)

Nedanstående saxat ur Anders Hesselboms blogg:

Quote: /Måndag 4 maj 2015:

Artighetsråd för hantverkande elallergiker

I dagens bloggpost på DN ger Magdalena Ribbing lite artighetstips för hantverkare med elallergi. Hur ska man agera om en grupp hantverkare träffas under några timmar i veckan, när en ny medlem i gruppen är elallergiker? Kan den nya medlemmen kräva att telefonerna är avstängda? Ribbing svarar på var hon anser att kompromissen ska ligga, helt utan att nämna den lilla detaljen att man inte kan vara allergisk mot elen i andras telefoner. Vissa av de som kommenterat på sidan är mer nogräknade.

“Ni kan ju låtsas att ni stänger av telefonerna. Han/hon lär ju inte märka någon skillnad.”

Förmodligen skulle det fungera. Så för att kunna fokusera på hantverket utan att tappa kontakten med omgivningen så kan man ha vibratorn påslagen, och helt enkelt kliva åt sidan när det ringer. Det man inte vet om, mår man inte dåligt av (vilket även kan vara något att tänka på nästa gång någon vill ha halalkött). Upplagd av Anders Hesselbom kl. 17:45

4 kommentarer:

Lokatt 5 maj 2015 00:50 Hahih, jag läste det där. Ibland kommenterar jag på DNs Hyfs- och Stilblogg, jag intresserar mig för sånt, det är lite av en hobby kan man säga. – Du Anders, och ni andra herrar, ni ställer väl inte ner vinglaset på bordet efter att ni skålat med er bordsdam innan hon ställt ner sitt glas? Då begår ni ett etikettsfel! Damen ska inte behöva sitta ensam med ett glas alkohol i sin hand. Först när du inväntat den lilla tysta smällen när damens glas ställs ner av hennes liljevita hand – Då, ställer du ner ditt! 🙂 Det finns bakomliggande förklaringar till i stort sett all etikett – kul!

Lokatt 5 maj 2015 00:54 Jaha. Nu har en annan farbror gått vilse i skogen tydligen. På varmare breddgrader än uppe hos Kristian G kan man tänka, men ändå. Björne,dags att lufsa tillbaka nu 🙂

Lokatt 5 maj 2015 01:00 Och Zelma, bortkollrad av ett kringresande tältmötessällskap? Ack.

Björn Bäckström 5 maj 2015 06:30 Ingen ska klaga på min medverkan; inte varit i ide på hela vintern 😉 Men ibland räcker inte skrivklådan till för en kommentar när det mesta i en tråd redan är sagt. Anders har ju trots vinkar inte introducerat någon månadstråd där vi själva kan öppna ett ämne. Det känns lite dumt nu att expandera vilken tråd som helst med helt egna ”inlägg” utan anknytning till originalet.

När det gäller elallergiker så bör de isolera sig i Lokatts skog här ovan eller söka psykvård. Inte terrorisera sin omgivning i civilisationen./Unquote

Länk:

http://hesselbom.blogspot.se/2015/05/artighetsrad-for-hantverkande.html?showComment=1430800230734#c1690607834376610657

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s