Apologeten Stefan Gustavsson i Anders Hesselboms blogg

http://hesselbom.blogspot.se/2016/01/stefan-gustavsson-ger-dawkins-svar-pa.html

Apologeternas taktik att försvara existensen av en Gud har varit att retirera till en beskrivning som är så uttunnad att den med Occam har blivit onödig. Ingen apologet värd namnet tror längre på underverk eller en Guds ingripande i det dagliga livet – utöver att han har medgivit placeboeffekter möjligen – utan han hänvisar till finetuning, att en Gud har gett villkoren, satt igång det hela, och nu bara observerar. Elände som mänsklig ondska och naturens tsunamis förlikar sig Gud och hans följare med att han kompenserar med himmelrike så småningom. Bah!

Alltings upphov – och hela konkarongen inklusive finetuning – är ett frågetecken. Att postulera en Gud är bara onödigt som sagt. Att det överhuvudtaget görs beror på att troende inte kan förlika sig med att när vi dör så är det slut utöver att våra atomer blir maskföda eller att koldioxiden efter kremering blir växter. Åter till kretsloppet.

Livet är kort och borde ägnas åt annat än att hoppas och tro att döden inte är final. Detta andra kunde då till exempel vara att ”ta död” på den procent at mänskligheten som roffat åt sig nittio procent av världens resurser. Se länk:

http://www.svtplay.se/video/2937890/dokument-utifran-de-superrika-avsnitt-2

Sista dagen på SVT-play idag!

1 thought on “Apologeten Stefan Gustavsson i Anders Hesselboms blogg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s