Panama, Malmö och Göteborg

Panama, Malmö och Göteborg.

Du nya sköna värld. Alla farhågor om faran för den personliga integriteten med datoriseringen av olika privata och officiella nationella register bör ses i nytt perspektiv. Vinsten med att visselblåsande hackare kan ta sig in och avslöja oegentligheter en masse är så mycket större och bör glädja gemene man och kvinna. Utan digitaliseringen av pappersflödet hade läckorna varit små och betydelselösa. Nu får läckorna omoraliska huvuden att rulla. Att de nu våndas är tydligt och bra. Jantelag? Nää.

Heder åt grävare som Julian Assange och Edward Snowdon och nu hackaren av Panama. För att inte glömma vår egen Janne Josefsson med kollegor.

Det blir igen tydligt att makt – politisk och/eller ekonomiskt – korrumperar. Det är den mänskliga naturen. Grävarna är just så omänskliga som behövs med sin makt och tillfredställelse av annan valör än skattesmitarnas. Bravo.

1 thought on “Panama, Malmö och Göteborg

  1. Miguel Cartea

    Kunde inte hålla mer med dig. Det är dags för de stora makter, de som ligger i skuggor, att börja känna rädsla igen för den little guy. Allt som våra förföräldrar kämpade betyder ingenting nuförtiden, shame on us! sager jag.

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s