Lyssna på Hans Blix!

Idag har regeringen presenterat sitt beslut i North Stream 2’s fråga om att få använda Slite och Karlshamn hamnar för upplägg och prefabrikation av komponenter. Beslutet innebär att kommunerna själva har möjlighet att säga “Da eller Njet” till 150 mille och hundratals arbetstillfällen.  Men vad har de egentligen för möjlighet att säga JA? Regeringen – backad och förledd av militären förstås – avråder på det bestämdaste. Igen, ologisk rysskräck!

I kvällens Aktuellt intervjuades både regerings och militära representanter. Och – som väl var – Hans Blix. En gammal hök-officer Johan Wiktorin krävde ordentlig upprustning av försvaret och refererade till Rysslands “enorma” militära upprustning.

Hans Blix såg närmast road ut över tongångarna från regeringen & militären och påpekade att Ryssland knappt har åtgärdat sin tidigare sönderrostade försvarsutrustning. Dessutom skrotat Warszawapakten medan Nato fortsätter kriga lite varstans.

Dagens dödande och kaos i arabvärlden började med Bush & Blairs olagliga sönderbombning av Iraq. Hans Blix försäkrade redan då att den officiella anledningen var falsk. Hade världen lyssnat på honom då så hade vi inte idag haft de katastrofer som råder.

Och nu verkar historien upprepa sig för Hans Blix. Han ser inte alls något ryskt hot om Slite och Karlshamn gör legitima affärer. Vore det inte bättre om regeringen vore lite cool i frågan och lyssnade på Blix som uppenbarligen har ett väldigt gott omdöme i försvarsfrågor i stället för paranoida militärer?

Med Trump som president och Rysslandsvän kanske vi äntligen får se den avspänning som Nato hittills lyckats förhindra. Kom igen Slite och Karlshamn. Skit i en vilseförd regering och gör affärer med Putin!

2 thoughts on “Lyssna på Hans Blix!

  1. Kjell Öyen

    I stort sätt enig. Med det felaktiga beslut at gå in i Irak trots varningen från Bixt där är jag helt och fullt enig med deg! Vi har ju tillägnat oss en del kunskap om Mellanöstern efter en längre vistelse där! Stå på!!

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s